Jul i Bergen

Jul i Bergen er særs bra for de som ønsker en forferdelig dårlig jul med svært dårlig vær og lignende, det er ikke automatisk slik at alle deler i Norge har samme vær som på Lillehammer. Snø og fint føre for skigåing er med andre ord ikke en selvfølge for alle. Så det er vel en av årsakene til at Bergensere ikke ønsker, eller kanskje ikke har kapasitet, til å stå på ski.

Slik må det vel bli, da man ikke uten videre kan endre naturen, den er jo slik den alltid er. Jul i Bergen er ofte besøkt av gråe skyer og regn, det er for øvrig resten av året også noe som gjør det til en lite attraktiv plass for enkelte, men for andre så passer det midt i blinken. Man kan ikke nødvendigvis konkludere automatisk at mennesker som bor i Bergen er slik som omgivelsene; grå, gråe innenfor hjertet, men det er det mange som påstår. Dette er dog en hypotese og det finnes ingen studier som støtter dette.

Det er faktisk en del forskere i Bergen som studerer fisk, og det er vel så bra i og med at fisk er noe som alle har godt av å få i seg, men det kan lønne seg å være informert. Det er nemlig slik at mye av fisken vi spiser er fylt av farlige stoffer, som blant annet kvikksølv.

Så hvis du daglig drar ned på fiskemarkedet i Bergen for å få tak i middag, så er det ikke sikkert at det er så veldig lurt. En person fra USA spiste sushi (tunfisk) i en måned i strekk, dietten var nok ikke kun tunfisk sushi, men store deler av kosten besto av tunfisk. Vedkommende ble alvorlig syk og måtte akutt på sykehuset, hvor han ble informert av legen om at årsaken til hans reaksjon var kvikksølvforgiftning (gå til startsiden).

Vedkommende ble selvsagt svært opprørt over dette, og det er han ikke alene om. Informerte individer verden over er nå svært opptatt av kvikksølvinnholdet i fisken og det er ikke uvanlig å få spørsmål om dette.

I et intervju med eierne av flere fiskeboder på fiskemarkedet i Bergen, så informerte de om at flere og flere kunder spurte dem om de kunne dokumentere innholdet av toksiner i produktene deres.

Robert Sjømænn, født og oppvokst i Bergen, er en lokalfisker som har fisket hele livet sitt, både som yrke og som hobby, vi intervjuet han og han hadde følgende å si: «Jeg har spist fisk hver eneste dag i mitt liv og alle som sier at det er noe galt med det tar fullstendig feil, slappfisker kaller jeg dem. Som dere ser så er jeg frisk som en fisk, og det kan jeg takke naturen i nærområdet rundt flotte Bergen by for. Jeg må innrømme at jeg begynner å bli temmelig lei av dette tullpratet om at Bergensfisk ikke lenger er god, det er absolutt ikke noe som feiler fisken, den er fin den»

Det skal dog nevnes at Robert døde av kvikksølvforgiftning to dager etter intervjuet ble gjort.

By | 2017-06-02T19:41:40+00:00 mai 7th, 2017|blogg|0 Comments

Leave A Comment