Erfarne Jurister med ulike spesialfelt

Advokater i Bergen

Det finnes mange mennesker som håper på en karriere som advokat i Bergen for å bidra til å skape en bedre verden. Mange jusstudenter har høye ambisjoner og et stort ønske om å kunne bidra til noe godt for samfunnet og verden, eller begge deler samtidig. Det er spesielt som miljøadvokat at man har muligheten til å påvirke på det lokalsamfunnet, samtidig som det får positive følger for verden som helhet. Det kan da være lurt å også ha studert noe i forhold til miljøet, for å få en bedre forståelse av det helhetlige bildet.

Det finnes også mange andre måter man kan bidra til en bedre verden som juridiske rådgivere. Man kan forfølge en karriere som menneskerettighetsadvokat, og for eksempel jobbe for de Forente Nasjoner eller Amnesty International, og dermed arbeide for å påvirke myndigheter rundt omkring i verden, slik at politikken i flere land blir bedret til fordel for enkeltindividet, fremfor å følge gamle lover og skikker som man kan si er nokså utdaterte. På den andre kan dette ses som en måte å gjøre den ikke-vestlige verden mer like den vestlige verden, hvor både FN og Amnesty International ble stiftet. Poenget er, at som Bergen advokat har man mulighet til å påvirke store aktører, og dermed bidra til å skape en bedre verden.
Man må belage seg på lange, tunge dager og mye arbeid. Spesielt om man ønsker å gjøre noe spesielt og det man aller helst selv ønsker å jobbe med som juridisk rådgiver. Innsatsen er nødt til å være tilstede hele tide, og man må hele tiden være på topp. Suksess krever hundre prosent innsats, og her er advokatyrket intet unntak. Samtidig vil man få mye igjen for alt arbeidet man legger ned. Det man sitter igjen med veier veldig med mye tyngre enn alle nedsidene, dersom advokat i Bergen er ditt drømmeyrke.

3 myter om advokater

Mange folk vet fint lite om advokater og hva jobben deres går ut på. Det er gjerne forenklinger basert på film og TV serier, og kanskje ting man hører fra noen som har benyttet seg av advokater. Derfor oppstår det gjerne noen myter om advokatene og deres virke, hvilket vi skal ta for oss her:
Advokater er dyre

Det kommer helt an på hva referansen er. Det er dyrt å benytte seg av deres tjenester i forhold til en hylle på Ikea eller et måltid på McDonalds. Men dette er fagfolk som gjør en viktig oppgave i samfunnet vårt. Kostnaden i seg selv varierer veldig mye. Betaler du for å få hjelp til å utforme en avtale vil kostnaden være liten i forhold til hva kanskje en konflikt hadde kostet. Man må se det i et bredere perspektiv, og da ser man at det ikke er så dyrt allikevel.

Kjendisadvokater er berømte fordi de er best

Mange forsvarsadvokater blir berømte på grunn av at de velger klienter som har saker som de vet kommer til å få mye mediedekning. Det er ikke synonymt med at de da er bedre til å gjøre jobben sin enn andre. De tilbyr gjerne en lav kostnad til klienter med saker hvor media er interessert, men er dyrere når det kommer til vanlige saker. Man bør heller høre med kjente som har positive erfaringer med noen selskap som de kan anbefale eller høre med advokater i Bergen selv.

Juridisk rådgivere jakter ambulanser

Dette er en typisk myte som er skapt av media, og kanskje er tilstanden gyldig i USA, men definitivt ikke i Norge. Myten går ut på at Bergen advokater er raskere på et ulykkessted enn ambulanse og politi, og er på plass for å hjelpe eventuelle klienter å saksøke hvem som helst, bare så lenge det gir masse penger i erstatning. I Norge er det ganske klare spilleregler, og advokater flest er absolutt til å stole på!

Studere til advokat

Mange drømmer om å bli juridisk rådgiver når de er små. Man ser skuespillere opptre som advokater i filmer eller på tv, og blir inspirert til å gjøre noe lignende som de heroiske karakterene som blir spilt. Realiteten kan være noe helt annet enn man ser på tv, og veien til å bli juridisk rådgiver er lang. Dersom man ønsker å bli advokat er man nødt til å studere jus i fem år ved høyskole eller universitet. Etter endt utdannelse jobber man som jurist eller saksbehandler i noen år før man har muligheten til å bli advokatfullmektig. Man blir da en del av et advokatfirma som blir ens arbeidsgiver, og som man opptrer på vegne av. For mange ligger det mye prestisje i å jobbe som juridisk rådgiver, både fordi man har fullført en lang og krevende utdanning, men også fordi det for mange oppleves som ærefult arbeid som gir deg en viss status.
Å arbeide som advokat i Bergen kan være både krevende og spennende. Man kan oppleve mange vanskelige klienter eller saker som kan komme til å kreve mye energi, og til tider kan det oppleves som veldig tøft for mange. Man opplever både oppturer og nedtureBergen advokater r. Dersom man taper en sak, kan det være viktig å ikke la det gå inn på seg personlig. I visse situasjoner finnes det rett og slett klare bevis for eller mot en person, og da er det ikke mye man kan gjøre for at det skal gå den veien man ønsker for sin klient. I andre situasjoner har man enklere saker hvor det er opplagt at din klient er uskyldig eller har rett på noe, hvor man da vinner en sak. Uansett hvilken vei det går, er man nødt til å være forberedt på det meste, man kan aldri være helt sikker på hva som venter rundt neste sving.

By | 2017-06-04T07:46:02+00:00 februar 17th, 2017|Uncategorized|0 Comments

Leave A Comment